Een geordende administratie geeft overzicht

Geopende enveloppen en ongeopende post die nog op afhandeling wachten, informatie van instanties of de school van de kinderen die je eigenlijk had moeten lezen, onduidelijkheid of bepaalde poststukken al afgehandeld zijn, betalingen die gedaan hadden moeten worden, de vrees voor aanmaningen.

Daar wil of moet je mee aan de slag. Om weer overzicht te krijgen, minder te piekeren en meer controle te hebben over je papieren en (financiële) administratie. 

Maar dat overzicht krijgen valt nog niet mee. Waar begin je? Heb je wel een plek waar je de administratie goed kunt doen? Welke post is nu echt belangrijk? Wat moet je nu eigenlijk bewaren? Hoe krijg je het overzicht over die grote papierberg? Je wordt er moedeloos van…

Je bent niet de enige!

Als professional organizer kan ik je helpen.

Jouw papieren vragen om een zorgvuldige behandeling, maar niet al het papierwerk uit het verleden hoeft georganiseerd te worden. De aandacht zal vooral uit gaan naar wat er nú afgehandeld moet worden. Welke betalingen moeten worden gedaan, welke brieven en dergelijke moeten worden beantwoord, wat moet bewaard worden en wat kan weg. Met een heldere methode en duidelijkheid in wat er met welke poststukken of papieren moet gebeuren, komt jouw overzicht als doel in zicht. Een systeem om de stukken te bewaren helpt hierbij. Zo houd jij het overzicht, ook in de toekomst.

Dit levert het jou op:

  • Overzicht in welke acties voor papier- en postafhandeling nodig zijn
  • Weggewerkte achterstand in postafhandeling en betalingen
  • Gesorteerde en geordende papieren en poststukken met een handig bewaarsysteem

Door een duidelijke aanpak en routine die bovendien door een paar hulpmiddelen snel aan te leren is, wordt de post overzichtelijk. Zo weet je wat er aan acties nodig zijn, werk je achterstanden weg en krijg je een geordende administratie. Dit geeft overzicht en daardoor veel minder stress.

“Soms gebeuren er dingen met een reden en soms ook onverwachts en als het dan ook allemaal tegelijk gebeurt….. raak ik van slag…

Een maandag in januari, de kinderen thuis met thuisonderwijs, mijn werk ging gewoon door online, alles via de laptop, vol goede moed begonnen we. En toen crashte mijn laptop, over en uit. Grote paniek en stress.

Ik kwam er al snel achter dat ik 2-0 achterstond in mijn beleving: door thuisonderwijs, werk, geen laptop, geen toegang tot mijn digitale administratie, mijn papieren administratie was ook niet update, overvol, relevant/niet-relevant, digitaal dossier ja/nee?, tijdgebrek….. alles liep in mijn hoofd door de war.

En toen vond ik Annemieke, samen met haar heb ik mijn administratie doorgenomen, keuzes gemaakt wat er werkelijk toe doet om te bewaren en wat niet.

Wat een kadootje voor mijzelf en wat een rust heeft het mij gegeven.”

budget in balans

SPECIAL “Budget in Balans” 

Overzicht in je financiële administratie

“Ik was financieel en administratief even het overzicht kwijt. Annemieke heeft me zonder oordeel en praktisch geholpen dit weer overzichtelijk te krijgen. Een aantal goede tips waar ik op kan bezuinigen hebben hier ook zeker bij geholpen.”

Heb je net als veel mensen de volgende vragen: wat zijn eigenlijk mijn inkomsten en uitgaven? Het geld vliegt eruit, maar waaraan? Heb je het idee dat er onnodige dubbele kosten zijn (verzekeringen bijvoorbeeld)? Betaal je voor zaken die je allang niet meer gebruikt (abonnementen)? Zou je een buffer willen opbouwen voor eventuele onvoorziene kosten of wil je sparen? Het geld is er wel voor, maar het lukt maar niet?

Als professional organizer kan ik je helpen.

Door een goed overzicht te maken van inkomsten en uitgavenposten krijg je een beeld van wat er met je geld gebeurt. Bewustwording maakt keuzes mogelijk! Soms kan blijken dat er nog mogelijkheden zijn om te zorgen voor meer inkomsten. Maar gebleken is dat het meest “verdiend” kan worden bij het kritisch kijken naar uitgaven. Als duidelijk wordt waar het geld aan uitgegeven wordt, kan je keuzes maken: zijn alle uitgaven wel nodig? Kan je soms handiger of voordeliger inkopen? Zijn sommige uitgaven het wel waard om gedaan te worden of wil je het liever aan iets anders besteden? Hoeveel kan je sparen?

Dit levert het jou op:

  • een goed overzicht maken van inkomsten en uitgavenposten
  • bekijken uitgavenposten: helpen met het maken van keuzes: zijn alle uitgaven wel nodig/zinvol? De beslissingen liggen bij jou, maar ik help jou bij het nadenken hierover!
  • mogelijkheden onderzoeken om te zorgen voor meer inkomsten: subsidies, toeslagen, bepaalde potjes bij instanties of de gemeente

Wat doe ik niet:

Ik ben geen hypotheekadviseur, verzekeringsspecialist of belastingadviseur. In het geval er schulden zijn, verwijs ik je door naar mensen of instanties die daarin gespecialiseerd en gecertificeerd zijn. Dat is bij wet zo geregeld. 

Wil je meer weten? Kan je mijn hulp wel gebruiken? Neem gerust contact met me op, ik denk met je mee!

Ontvang gratis inspirerende, direct toepasbare tips en informatie op organizing-gebied.

Schrijf je hier in!

De nieuwsbrief verschijnt één keer per maand.

Lees de privacverklaring van Organizing aan Huis voor meer informatie.

Afmelden is altijd mogelijk via de uitschrijfknop onderaan elke nieuwsbrief.

Ontvang gratis inspirerende, direct toepasbare tips en informatie op organizing-gebied.

Schrijf je hier in!

De nieuwsbrief verschijnt één keer per maand.

Lees de privacverklaring van Organizing aan Huis voor meer informatie.

Afmelden is altijd mogelijk via de uitschrijfknop onderaan elke nieuwsbrief.