Een opgeruimd huis geeft ruimte

In de loop der jaren zijn veel te veel spullen je huis binnengekomen. Spullen liggen overal verspreid in kamers, maar horen eigenlijk ergens anders in huis. Als je opruimen lastig vindt en je afscheid nemen van spullen moeilijk vindt, is het niet vreemd dat je huis volloopt. Of je hebt door omstandigheden geen tijd en energie gehad om je huis bij te houden en word je er inmiddels moedeloos van.

Je wil ermee aan de slag, omdat je onrustig wordt van je huis. Je besteedt veel tijd aan het zoeken naar je spullen, je bent geld kwijt voor de aanschaf van zaken die je kwijt bent (zonde!) en je schaamt je misschien voor de situatie.

Maar dan: Opruimen in een vol huis valt vaak niet mee. Waar begin je? Hoe pak je het aan? Misschien ben je al vaak begonnen en ben je er teleurgesteld maar weer mee gestopt. Je belandt van de ene in de andere klus en niks komt af. Het wil maar niet lukken.

Dat overkomt meer mensen!

Als professional organizer kan ik je helpen.

Met een plan van aanpak op maat, gebaseerd op wat jij nodig hebt aan ondersteuning gaan we aan de slag. Het uitgangspunt is: jouw huis is jouw huis. Jij gaat er over. Dat betekent dat jij de beslissingen neemt over wat er met je spullen moet gebeuren. Met een gerichte aanpak help ik jou daarbij.

Bedenk wel: wat er in jaren aan spullen je huis is binnengeslopen is niet in één werksessie weer opgeruimd. Dat kost tijd en energie. Door stap voor stap deze klus samen aan te pakken krijg je weer ruimte in je woonkamer, keuken of je hele huis, zodat jij je er weer prettig voelt. Zodat je huis weer een thuis is en het fijn is om weer mensen op bezoek te krijgen.

Dit levert het jou op:

Overzicht over je spullen en in je huis:

  • spullen liggen op de plek waar je ze gebruikt en zijn op een logische manier opgeborgen
  • ruimtes in je huis kun je weer gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn
  • kamers zijn logisch ingedeeld (ook toepasbaar op éénkamerwoningen (bij wijziging in gezinssamenstelling, kinderen op kamers, ouderen in verzorgingshuis)

Opruim- en opbergvaardigheden, zodat je je huis ook overzichtelijk kan houden zonder mij

Ontspullen (ter voorbereiding op een verhuizing bijvoorbeeld)

SPECIAL: Opruimen tegen het einde van het leven, samen met de oudere. Lees hier het praktijkverhaal.

  • hulp met het sorteren en uitzoeken van spullen in huis, tegen het einde van het leven
  • hulp bij het zoeken naar goede bestemmingen voor spullen waar afstand van wordt gedaan 
  • zo nodig hulp bij het sjouwwerk 

Door jou in staat te stellen keuzes te maken over je spullen, krijg je weer ruimte in je huis. Je spullen liggen weer waar je ze nodig hebt en  je kan ruimtes en kamers weer gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. Zo geniet je weer van je huis!