De archiefregel

Het archiveren van post en papier vraagt om een goede logica. De indeling van je papieren of digitale bewaarsysteem moet jouw eigen gedachtegang volgen. Jij moet immers het poststuk of document terug kunnen vinden. Als professional organizer kan ik je helpen deze logica bij jou als klant te ontdekken. Hier alvast wat tips:

  • Bedenk een aantal voor jou logische hoofdcategorieën, bijvoorbeeld: verzekeringen, abonnementen, pensioen, werk, bankzaken enzovoort.
  • Maak niet teveel specifieke submappen, waar vervolgens maar één document in zit. 
  • Denk goed na waar een document bij hoort. Geef dit denkwerk niet te snel op om het poststuk vervolgens in de map “diversen” te deponeren. Daar vind je het namelijk niet snel meer terug…

Kan je mijn hulp gebruiken bij het opzetten van een handig archiefsysteem? Neem gerust contact met me op!

Met dank aan de makers van de kalender “De wet van Murphy”. 

Een doel zonder plan….

Je weet wat je wilt (kamers opruimen, tijd anders plannen, administratie organiseren, ruimtes anders indelen), maar toch lukt het niet. Het doel blijft een wens voor de toekomst. Herkenbaar?

Ik werk graag met een plan: wat wil je bereiken, waar beginnen we, hoe pakken we de klus aan, wat hebben we nodig, waar moeten we rekening mee houden? Dat plan is flexibel waar nodig en afgestemd op jouw situatie. Met deze houvast bereik je meer. Je doel komt in zicht en de klus is ook nog eens beter vol te houden!

Mocht je een doel hebben op het gebied van opruimen, ordenen en plannen, maar er niet alleen uitkomen? Ik help je graag verder. Stap voor stap.

Neem gerust contact met me op!

Met dank aan de bedenkers van OMdenken.

Beslissingen nemen

Hoe moeilijk ook, de stap zetten om een besluit te nemen kan soms groot zijn. Mag iets eindelijk weg, kan ik er afstand van doen, waar besteed ik mijn tijd aan, welke prioriteiten ga ik stellen? Als professional organizer help ik anderen juist dit te doen: beslissingen nemen! Door vragen te stellen en stof tot nadenken te geven, help ik je knopen door te hakken.
De eerste beslissing is vaak de moeilijkste maar ook de moedigste: HULP vragen. Als professional organizer is die hulp bieden fijn en waardevol. Durf je de stap te nemen? Dan verdien je een compliment! De eerste beslissing is genomen!

Kan jij ook mijn hulp gebruiken bij het opruimen, ordenen en plannen van je huis, administratie en agenda? Neem gerust contact op! 

Met dank aan Mwah Tekstuele Verwenners.

Je kan niet altijd AAN staan…

“Iets is pas echt weg, als zelfs mama het niet meer kan vinden”

En zo is het…

Alles komt goed …

Ontvang gratis inspirerende, direct toepasbare tips en informatie op organizing-gebied.

Schrijf je hier in!

De nieuwsbrief verschijnt één keer per maand.

Lees de privacverklaring van Organizing aan Huis voor meer informatie.

Afmelden is altijd mogelijk via de uitschrijfknop onderaan elke nieuwsbrief.