👋  Wat gebeurt er in het kennismakingsgesprek?

In het kennismakingsgesprek bij jou thuis bespreken we wat jouw vraag aan mij is, waar je tegen aan loopt. Ik hoor graag van jou wat je zou willen veranderen en we bespreken of en hoe ik je daarbij kan helpen. Ook is het belangrijk om te kijken of we samen willen werken, of het klikt.

🏡 Moet ik je mijn hele huis laten zien bij het kennismakingsbezoek?

Als het om een opruimklus gaat, kan je me tijdens het kennismakingsgesprek laten zien hoe jouw thuissituatie eruit ziet. Iets echt zien zegt vaak meer dan 1000 woorden. Jij bepaalt zelf wat je mij wilt laten zien. Daaraan toevoegend: het is voor mij wel handig om zoveel mogelijk te zien. Niet alleen de ruimte of plek waar het om draait, maar ook andere ruimtes in huis. Dat geeft mij informatie: kunnen we gebruik maken van andere ruimtes bij het aanpakken van de klus, hoe is de rest van het huis georganiseerd, wat zou handig zijn qua volgorde in de aanpak? Weet daarbij dat ik niet snel ergens van op kijk, ik oordeel niet en ga met respect om met jou en je spullen. En: ik kom juist voor jouw (opruim)vraag om een oplossing. Super dat je deze stap al hebt genomen!

🤔 Moet ik aan het eind van het kennismakingsgesprek al gelijk beslissen?

Nee, dat hoeft zeker niet. Meestal bespreek ik in grote lijnen wat ik jou kan bieden. Qua hulp, maar ook zo mogelijk een inschatting van de benodigde duur van de hulp. We hebben het ook over de kosten. Na het kennismakingsbezoek maak ik een offerte met omschrijving van jouw vraag, omschrijving van mijn hulp en aandachtspunten voor het traject met daarbij een prijsvoorstel. Daar kan je dan vrijblijvend een beslissing over nemen. Na akkoord maken we een eerste afspraak.

⏱ Duurt een werkafspraak altijd drie uur?

Nee, dat hoeft niet. Een afspraak van drie uur werkt echter wel fijn. Opstarten van de klus en afronden (met daarin ook aandacht voor hoe het ging, ideeën voor acties tussendoor en maken van een eventuele nieuwe afspraak) kost namelijk ook tijd. Tussendoor houden we wel even een korte (koffie/thee-)pauze. Bij een werkafspraak van drie uur hebben we naast opstarten en afronden nog veel werktijd over. Mocht het zo zijn dat om welke reden dan ook, jij de voorkeur hebt voor minder uren, dan overleggen we daarover. Daar komen we dan wel uit. 

⏳ Hoe weet je hoeveel afspraken nodig zijn?

Eigenlijk kan ik dat nooit met zekerheid aangeven. De aanpak van elke klus is maatwerk. Een huis dat in tien jaar vol is gelopen met spullen, is niet in twee afspraken weer op orde. Een kast of bureau ordenen zouden we kunnen redden in één afspraak.

Jij neemt de beslissingen over je spullen, waarbij ik je help met beslissen. Ik kan niet sneller gaan dan jij. Hoe makkelijk het opruimen, ordenen en opbergen gaat of hoe bedachtzaam je bent (en dat kan ook!), dat maakt uit hoe snel de klus geklaard is. In het prijsvoorstel neem ik de onzekerheid over de duur van het traject mee. Ik zorg er altijd voor dat je een voordelige aanbieding van me krijgt.

🧹 Ga jij voor mij opruimen?

Nee, we doen dat samen. Ik vind opruimen erg leuk, maar jij gaat over jouw eigen spullen. Ik ben er om mee te helpen met jouw besluitvorming, het overzicht houden, handige aanpak/tips, aandacht houden bij de klus etc. Uiteraard kan ik meesjouwen of andere hand- en spandiensten doen. Zeker bij ouderen, als lichamelijke inspanning lastig is. Voor grote spullen versjouwen of afvoeren hebben we hulp nodig van jouw vrienden/familie/kennissen of eventuele andere professionals. Ik ben geen verhuizer of klusser.

📆 Op welke dagen werk je?

Mijn werkdagen zijn overdag van maandag tot en met donderdag. Bij uitzondering (als deze dagen echt niet uitkomen) werk ik in overleg op vrijdag of zaterdagochtend. Op zaterdag geldt wel een weekendtarief, dat wil zeggen het uurtarief zonder kortingen.

Staat je vraag er niet bij en denk je: “Maar hoe zit het in mijn situatie?” of “Kan het in mijn situatie ook anders?”, dan kan je me altijd bellen of mailen en bespreken we je vraag. Mijn aanbod is op maat en flexibel waar mogelijk!

Ontvang gratis inspirerende, direct toepasbare tips en informatie op organizing-gebied.

Schrijf je hier in!

De nieuwsbrief verschijnt één keer per maand.

Lees de privacverklaring van Organizing aan Huis voor meer informatie.

Afmelden is altijd mogelijk via de uitschrijfknop onderaan elke nieuwsbrief.